dilluns, 15 de juny del 2020

Acta martyrum



Vaig conèixer l'escriptor Vicenç Ambrós tot just quan acabava de publicar la seva primera novel·la Des de la mort, amb amor. El descriuré com un escriptor polifacètic i treballador que viu apassionadament cadascuna de les seves obres i per això fa que sigui tan engrescador llegir-les.

Vaig tenir la sort de convergir amb ell escrivint a Relats en català. Amb ell i amb altres "relataires", com Antoni Casals i Sílvia Romero, amb els quals vaig compartir excel·lents moments. Ells,escriptors nats, van seguir camí. Jo he fet un llarg parèntesi dedicant-me a d'altres aficions, però no els he perdut la pista i ara que he tornat a fer punxa al llapis, us faré cinc cèntims de la seva trajectòria literària.

Dic tot això perquè enguany en Vicenç Ambrós ha escrit un nou llibre on ens convida a fer un tomb en el temps i a l'espai d'aquesta nova aventura, que té tota la pinta de fer-nos ballar el cap fins l'últim moment. 

Acta martyrum és el títol de la novel·la guardonada amb el Premi Sebastià 
Juan Arbó 2019.

1 comentari:

Vicenç Ambrós ha dit...

Moltes gràcies, Núria! Tan de bo puguem gaudir aviat d'algunes obres literàries teves :-) De tant en tant fullejo A peu coix (ara fa temps que no ho faig, perquè el llibre es va quedar a casa dels meus pares, però a principis d'any encara el vaig tenir a les mans... I en vaig rellegir uns quants fragments) Una abraçada ben forta i moltes gràcies de nou!