dijous, 5 de febrer del 2009

Va de cuina: Papuecas una recepta de la mare de'n Manel

Avui en Manel ha portat a l'hora d'esmorzar, Papuecas, les postres amb les que ens obsequia la seva mare de tant en tant.

L’hi he preguntat la recepta i així una mica de memòria m’ha dit els ingredients. Amb el seu permís us la deixo aquí per si us ve de gust provar de fer-ho.

M’ha comentat que la recepta s’assembla molt a la de fer xurros i jo hi he posat la meva cullerada. Clar que, podria ser que demà quan llegeixi el post hagi de fer algun canvi.


2 gots d'aigua
1 got de farina
½ got de sucre
1 ou sencer
1 sobre de llevat en pols
canyella en pols
un polsim de sal
sucre llustre
oli d’oliva per fregir

Barregeu el llevat en pols i la farina.
Poseu en un vol la llet i/o l'aigua, el polsim de sal, l’ou, el sucre i incorporeu a poc a poc la farina ben remenada perquè no se us facin grumolls fins a convertir-ho en una pasta.

Després feu boles amb una cullerada sopera i fregiu-les amb l’oli d’oliva ben calent.

Un cop fregit les deixeu damunt de paper absorbent i les empolvoreu amb canyella en pols i sucre llustre.

Bon profit!