Fotografia del programa Cuines de TV3
Una mica d’història sobre el pa explicada pels meus avantpassats:
En l’època dels meus besavis, el pa es feia a casa, sobretot perquè vivien a pagès.
L’amassaven a mà amb una bona farina del molí; per tant, el pa quedava molt més atapeït i gustós. Feien peces rodones grans que anaven llescant segons les necessitats. El pa durava una setmana o més dies, però de mica en mica s’anava assecant; quan era més dur, el sucaven amb tomàquet per menjar-lo amb algun dels embotits casolans o amb arengades. També dels crostons secs en feien suca-mulla amb llet per esmorzar.
En l’època dels meus besavis, el pa es feia a casa, sobretot perquè vivien a pagès.
L’amassaven a mà amb una bona farina del molí; per tant, el pa quedava molt més atapeït i gustós. Feien peces rodones grans que anaven llescant segons les necessitats. El pa durava una setmana o més dies, però de mica en mica s’anava assecant; quan era més dur, el sucaven amb tomàquet per menjar-lo amb algun dels embotits casolans o amb arengades. També dels crostons secs en feien suca-mulla amb llet per esmorzar.
Com fer un bon pa amb tomàquet
Ingredients:
Una llesca de pa de pagès
Un tomàquet madur
Oli d’oliva verge
Sal
Talleu el tomàquet per la meitat i suqueu-lo per sobre de la llesca de pa. Llavors afegiu-hi un bon raig d’oli d’oliva verge i un polsim de sal.
Acompanyeu-lo amb el que us vingui de gust.
Què us sembla una llesca de pa amb tomàquet i una arengada?
Vídeo de TV3 per aprendre a fer pa de pagès
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada